ednodruhový olej lisovaný za studena z mandlových jader se díky svému relativně vysokému kouřovému bodu hodí na vaření a pro jeho výraznou aromatickou chuť je ideální do sladkých pokrmů či k celkovému zjemnění slaných jídel. Mandlový olej je chuťově sytý, při jeho použití stačí malé množství.
Regenerace a vitalita
Svým obsahem je bohatý na nenasycené kyseliny, vitamíny (A, E) a minerály (draslík, vápník, hořčík, fosfor, síra). Čajová lžička 1-3x denně může pomoci proti překyselení žaludku, podporuje funkci jater, střev. Zlepšuje kvalitu spánku.
Mandlový olej je stejně jako olej kokosový také hojně využíván v kosmetice. Má hojivé a regenerační účinky, vyživuje a hydratuje pokožku celého těla, výhodou je, že se rychle vstřebává a nezanechává pocit mastnoty, takže jej můžete použít i místo tělového mléka.